Спане след смяна на тазобедрена става

Доста пациенти си задават въпроси, като, как да спят след смяна на тазобедрена става, каква позиция е най-безопасна и колко време трябва да спазват тези препоръки.

Истината е, че тези въпроси трябва да зададете на Вашия оператор. При различните достъпи (разрези) за смяна на тазобедрена става тези рестрикции търпят промени.

Пациентите, които са претърпяли операция за тотална смяна на тазобедрената става се оплакват от болки, които затрудняват съня.

Един от начините да намалите болката е като спите в правилна позиция.

Кои са позволените неща по време на сън?

  • Изберете твърд матрак
  • Използвайте възглавница(и) между коленете си, за да избегнете кръстосване на краката.
  • Сменяйте позициите, когато се чувствате неудобно.

Какво не трябва да правим по време на сън след смяна на тазобедрена става?

  • Избягвайте да спите по корем!
  • Не слагайте възглавници под коленете!

Правилни позиции за спане след смяна на тазобедрена става

Възстановяването след операция за смяна на тазобедрената става може да бъде болезнено и да отнеме време. Може да видите изображенията по-долу и да коригирате позицията си за сън.

Неправилни позиции за спане след смяна на тазобедрена става

Показаните по-долу позиции са вредни за сън и предразполагат към луксация!

Сънят е изключително важен за възстановяването на пациентите след операция за тотална смяна на тазобедрената става. За всички въпроси от този тип след смяна на тазобедрена става, попитайте Вашия оператор.

Д-р Ниази
Д-р Ниазиhttps://orthopedy.bg
Д-р Есен Ниази е специализант по ортопедия и травматология в София с интереси в областта на диагностиката и лечението на пациенти със заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. Образование Завършва Медицински университет София през 2020 г. Към момента специализира в отделение Ортопедия и травматология в МБАЛ Доверие. Квалификации Член на Български лекарски съюз; Участие в конгреси и семинари по специалността в България и чужбина. Биография От дипломирането си през 2020 г. д-р Ниази работи в отделение Ортопедия и травматология на МБАЛ Доверие в София и е част от екипа на МЦ Доверие - СБТ София. Владее английски и турски език.

Време е за Ваши въпроси

  1. Здравейте
    Преди 20 дена ми правеха операция смяна на тазобедрена става и искам да попитам ,след колко време мога да се обръщам да спя на страни.На здравата страна разбира се. Благодаря

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Подобни статии

Последвайте ни

Последно добавени